torsdag 3 oktober 2013

Taggad Karin till riksdagen

Idag har jag skickat ut pressmeddelande till lokaltidningar i Göteborg och Helsingborg med anledning av att det nu är klart att jag kommer att vikarie för Rickard Nordin i riksdagen. Jag var så uppspelt när jag gjorde det att jag efteråt kom på att jag hade skrivit tisdag istället för onsdag. Jag är dock inte den enda som gör fel. Jag lyssnade spänt på sändningen från riksdagen igår och döm om min förvåning när andre vice talmannen Ulf Holm sa Katrin istället för Karin. I protokollet står det dock Karin.

Två månader är en kort tid i politiska sammanhang men jag är övertygad om att det kommer att bli ett minne för livet och ge erfarenheter att ta med i mitt lokala politiska engagemang. Jag kommer att få insyn i nya områden och möjlighet att knyta viktiga kontakter. Rickard har vidarebefordrat kallelser och inbjudningar och min kalender börjar bli full av möten, konferenser och studiebesök men det ska bli roligt och jag känner mig jättetaggad. I de luckor som är kvar ska jag försöka få till studiebesök på t.ex. Säve flygplats och St Jörgens äldreboende.

Redan i slutet av förra året pratade jag och Rickard om detta när han avslöjade att han och hans sambo väntade sitt första barn. Jag hade då precis kommit ur en depression och höll på att bygga upp mitt självförtroende. Beskedet att jag eventuellt skulle tjänstgöra i riksdagen stärkte mig jättemycket och jag började åter känna stolthet över det förtroende som partiet och väljarna gett mig samt mitt politiska CV.

Jag började min politiska karriär 1994 i Skolstyrelsen i Bjuvs kommun, sedan Barn- och utbildningsnämnden och Bjuvs kommunfullmäktige. 2000 flyttade jag till Göteborg och blev aktiv i Västra Götalandspolitiken, först Hälso- och sjukvårdsnämnden på Hisingen och sedan Styrelsen för Kungälvs sjukhus och Frölunda specialistsjukhus. Från i år sitter jag också med i Göteborgs stads stadsdelsnämnd Norra Hisingen. Utöver det har jag hela tiden haft uppdrag inom partiet; både lokalt, kommunalt och regionalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar